Київ

У Києві та області виплатили понад 60 млн грн «бойових» військовим за службу в тилу

647 0
Загалом же по Україні перевірки 40 військових частин виявили зловживання з виплатою «бойових» на 123 мільйони гривень.

Міністерство оборони під час вибіркової перевірки військових частин щодо виплати грошової винагороди військовослужбовцям виявило на Київщині розтрату понад 60 млн грн на доплати бійцям, які не виконували бойових завдань. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зокрема, під час однієї з перевірок Служби внутрішнього аудиту з'ясувалося, що військовим понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області через кілька місяців після відступу росіян, виплатили щомісячну доплату у 100 тисяч грн.

Загалом на премії цьому підрозділу за період з вересня по грудень 2022 року витратили 6,5 млн гривень, хоча до районів ведення бойових дій Київська область на той час вже не належала.

Командир іншої військової частини видав наказ на виплату додаткової винагороди військовослужбовцям, які перебували у пункті постійної дислокації в Києві. Юристів, кадровиків, економістів, працівників відділу логістики та інший особовий склад військової частини преміювали, хоч вони несли службу далеко від передової. Служба внутрішнього аудиту встановила зайве використання майже 60 млн грн із бюджету.

Загалом же по Україні перевірки 40 військових частин виявили зловживання з виплатою «бойових» на 123 мільйони гривень.

Водночас у міністерстві наголошують на праві отримувати грошову винагороду всіх військовослужбовців, які виконують завдання в зонах без активних бойових дій (наприклад, у складі груп ППО).

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!