Київ

У Києві цьогорічна повінь виявилася найвищою за останні 40 років

873 0
На сьогодні рівень води Дніпрі перевищує норму на 650 см.

Рекорд найвищої за останні 40 років повені на Дніпрі зафіксувала Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського. Про це йдеться на сторінці обсерваторії.

Синоптики вже оголосили конкурс щодо прогнозу цьогорічної повені – коли буде досягнутий максимальний рівень води у Києві. Варіант прогнозів прийматимуть до 12:00 20 квітня. Переможець зможе отримати у подарунок щойно видану книгу «Клімат Києва та його околиць».
 
 
В обсерваторії зазначили, що максимальний рівень води цьогоріч становив 662 см, абсолютний – 93,62 м був зафіксований 17 квітня.
 

Нагадаємо, в Українському гідрометеорологічному центрі, 17-18 квітня рівень води в басейні Дніпра досягне максимальних показників. У Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів.

Весняним водопіллям в Києві підтопило набережні Дніпра.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!