У Києві вдесяте провели «тиху» акцію «Ангели пам’яті»

1294 0
У столиці цьогоріч провели вже традиційну «тиху» акцію «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні.
ФОТО: АНЖЕЛІКА РУДНИЦЬКА / FACEBOOK

ФОТО: АНЖЕЛІКА РУДНИЦЬКА / FACEBOOK

Цьогорічна всесвітня «тиха» акція «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні десятою. Традиційно вона відбувається 18-20 лютого не лише у містах України, а й на всіх континентах.

Ініціатором акції виступила українська співачка та громадська діячка Анжеліка Рудницька і «Територія А», які 2014 року започаткували символічну традицію поминати тих, хто віддав життя за Україну білими ангелами.

«Щороку українці у всьому світі створюють тисячі витинанок із білого паперу, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою», – розповіла ініціаторка акції, Анжеліка Рудницька.
 
Рудницька додала, що хоча українці зараз розкидані по всьому світу, але де б вони не були, їх поєднують спільна пам'ять, спільний біль та прагнення до Перемоги.
 
Тож цього року Всесвітня тиха акція «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні й усього Небесного воїнства відбудеться в Болгарії (Ямбол), Бразилії, Греції (Афіни), Ірландії (Дублін), Латвії (Рига, парк Кронвальда біля пам'ятника Тарасу Шевченку), Німеччині (Мюнхен, Трабен-Трарбах), Південно-Африканській Республіці, Польщі (Варшава), Португалії (Лісабон), США (Баффало, Лос-Анджелес), Туреччині (Стамбул, Анкара), Фінляндії (Гельсінкі), Франції (Лілль), Хорватії (Загреб), Чехії, Швейцарії (Берн, Цюрих) і цей перелік доповнюється.
 

Зазначимо, що паперових ангелів у Києві розвісили на деревах вздовж Алеї Героїв Небесної Сотні, що були свідками розстрілу мирних українців, котрі відстоювали своє право за гідність, свободу та державність.

Фото: Юлія Горбань

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!