Київ

У Києві відкрили меморіал першому президенту Кравчуку

739 0
На відкритті були присутні близькі та друзі політика

На Байковому кладовищі у Києві відбулося відкриття меморіалу першому президенту України Леоніду Кравчуку. Він помер 10 травня 2022 року. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

На відкритті були присутні близькі та друзі політика, ексміністр оборони Олексій Резніков, керівник парламенту Руслан Стефанчук.

Як наголосив Спікер Парламенту України, цим Меморіалом увіковічнюється памʼять «справжнього державника України, людини, яка змінила хід історії, підпис якої стоїть під актом про розвал радянського союзу й створення Української держави», батька-засновника відродженої Української держави, за безпосереднього лідерства якого було прийнято Декларацію про її державний суверенітет, а згодом і Акт проголошення Незалежності.

Леонід Кравчук був першим головою Верховної ради з 24 серпня по 5 грудня 1991 року. 5 грудня він став першим президентом незалежної України та пропрацював на цій посаді до 19 липня 1994 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!