Київ

У Києві відкрили виставку творів українського класика Григорія Світлицького «Поетика українського символу»

620 0
Виставка триватиме до 22 липня.

У Києві відкрили виставку творів українського класика початку XX століття Григорія Світлицького «Поетика українського символу». Про це повідомили в аукціонному домі Goldens, які є організаторами заходу. 
 
Як там розповіли, колекція проєкту представляє ретроспективний погляд на творчий доробок митця. Експозиція об’єднала твори різних періодів творчості майстра, жанри та техніки. Усього у збірці представлено 34 роботи.
 
«Поетика українського символу» не є випадковою назвою виставки творів Григорія Світлицького, адже митець велику увагу приділяв відтворенню справжньої душі українських земель. Красиві поля, луки, ліси, річки по-особливому надихали ліричну натуру Світлицького на творчість. У своїх творах майстер пішов далі традиційного змальовування навколишнього світу. Кожну свою роботу він наділяв духом часу та місця, поетично зображуючи символи українських земель – хатки-мазанки, церкви, вітряки, та її працьовитих людей. Світлицький бездоганно володів секретами гармонійного поєднання барв і завдяки цьому його пейзажі, натюрморти та жанрові сцени виглядають напрочуд атмосферними, живими та чутливими одночасно», – розповідають у Goldens.
 
Виставковий проєкт триватиме до 22 липня. Графік роботи: 12:00 – 19:00 (без вихідних). Вхід вільний 
Адреса: Київ, вул. Леоніда Первомайського, 4.
 
 
 
 
 
 
 
 

Як ми писали раніше, у PinchukArtCentre відкрили три персональні виставки.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!