Київ

У київському зоопарку лемурів переселяють до літнього відкритого вольєра

879 0
Першими на пагорби переселять двох лемурів варі.
ФОТО: КИЇВСЬКИЙ ЗООПАРК / FACEBOOK

ФОТО: КИЇВСЬКИЙ ЗООПАРК / FACEBOOK

У Київському зоопарку лемурів переселяють до літнього відкритого вольєра. Про це повідомили на Facebook-сторінці зоопарку.

Першими на зелені пагорби переселять лемурів варі – Джоні та Варіка. У звіринці розповіли, що в розпорядженні тварин буде аж два зелених острівці, площами 25 та 50 квадратних метрів. Для пересування між острівцями на деревах було закріплено два спеціальні канати, довжиною понад чотири метри. Крім цього примати мають свій затишний будиночок для відпочинку, дерев’яний грибок, який захищає їх від спеки та дощу, а також помости для «пікніків».

Додамо, у Київському зоопарку стартував вже 117 весняно-літній сезон. Загалом більшість тварин вже перейшли до своїх літніх майданчиків та ставків.

«Головне завдання зараз – це забезпечити мешканців зоопарку теплом, кормами, ветеринарним доглядом та покращувати умови їх утримання. Крім постійних мешканців, з початку повномасштабного російського вторгнення у зоопарку надали прихисток ще понад 400 тваринам. Наразі напередодні відкриття весняно-літнього сезону було оновлено понад 30 експозицій, створено дві штучні водойми, встановлено 15 сучасних аераційних систем, побудовано вдвічі більший вольєр для 12 врятованих павіанів анубіса. З нагоди поповнення у родині капібар – облаштовано новий «дитячий майданчик» з басейном та багато іншого. Ми повинні виховувати європейські цінності та стандарти у всіх галузях нашого суспільства. Наше відношення до природи та тваринного світу є дуже важливим для майбутнього наших дітей», – розповіли в Київському зоопарку.

 

До слова, у КиївЗоо на відкритий простір вже випустили рожевих фламінго та родину пеліканів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!