У Львові чоловік, мозок якого помер, став донором нирок для двох пацієнтів

675 0
Обидві операції минули успішно.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівські медики провели дві успішні трансплантації нирок. Обидва пацієнти тривалий час страждали на ниркову недостатність, тому потребували діалізу.

Джерело: ЛМР

Донором став чоловік, мозок якого помер. Дозвіл на вилучення органів засвідчила його родина. Обидві операції минули успішно. За словами лікарів, нирки ідеально підійшли саме цим двом пацієнтам.

«В їхніх очах – сльози радості, бо нарешті вони повернуться до свого життя вже без замісної ниркової терапії. Вся наша команда висловлює щирі співчуття родині донору і дякує рідним за непросте рішення, яке дозволило врятувати кілька життів», – зазначили у Першому ТМО.   

Нагадаємо, що львівські лікарі Центру дитячої медицини «Охматдиту» зробили пластику барабанної перетинки 17-річному хлопцю Максиму із Львівщини. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!