У Львові організовують виставку про художника УПА Ніла Хасевича

1213 0
Можна буде побачити репродукції і оригінали робіт, а також артефакти, які супроводжували його працю.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У соціальному просторі Львівського муніципального мистецького центру відбудеться виставка про діяльність Ніла Хасевича, художника Української повстанської армії (1902-1952). Зокрема, можна буде побачити репродукції і оригінали робіт, а також артефакти, які супроводжували його працю, повідомляє ЛМР.

 «У своєму житті я втратив уже все, але як довго залишиться бодай одна краплина моєї крови, я буду битися з ворогами свого народу. Я не можу битися зброєю, але б’юся різцем і долотом. Я, каліка, б’юся в той час, коли багато сильних і здорових людей у світі навіть не вірять, що така боротьба взагалі можлива. Я хочу, щоб світ знав, що визвольна боротьба триває, що українці б’ються… Слава Україні!», – казав Ніл Хасевич.

Дослідником життєпису та творчості Ніла Хасевича є художник-дизайнер Богуслав Любів. Разом з дружиною Олександрою 14 жовтня 2002 вони заснували Галерею українського військового однострою у Львові на площі Ринок, 40. Фактично всі однострої у музеї є реконструйовані та відшиті Богуславом. Також він створив форму для новітньої армії України: зокрема парадну форму для ліцею Героїв Крут та Інституту сухопутних військ імені Сагайдачного. Богуслав Любів має звання заслуженого працівника культури України та є лауреатом премії імені Іларіона і Віри Свенціцьких.

Виставка у мистецькому центрі на вул. Стефаника, 11 розпочнеться 10 квітня (офіційне відкриття – 11 квітня о 16:00) та триватиме до кінця місяця.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!