У Львові перевірять умови приватизації та роботу обленерго

1862 0
Місто Львів, зокрема, його мешканці постійно мають проблеми з ПАТ «Львівобленерго». У зв’язку із цим депутати Львівської міської ради вирішили перевірити, як була проведена приватизація підприємства та чи виконує воно взяті на себе інвестиційні зобов’язання.
фото: eircenter.com; zaxid.net; varianty.net

фото: eircenter.com; zaxid.net; varianty.net

Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів голова постійної депутатської комісії з фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський.

За його словами, «Львівобленерго» абсолютно не входить в ситуацію комунальних підприємств, відключає їх від електропостачання. Зокрема, йдеться про відключення 15 квітня від мережі «Львівводоканалу», у результаті чого частина Львова залишилася без води.

«На превеликий жаль, це є приватне підприємство і місто Львів на нього не має жодного впливу. Але розібратися з тим, як воно працює, ми можемо», – пояснив депутат.

У зв’язку із такою ситуацією на засіданні колегії ЛМР 15 квітня була винесена пропозиція створити комісію, яка би вивчила діяльність ПАТ «Львівобленерго», зокрема, у питанні умов приватизації, виконання інвестиційних зобов’язань підприємством, а також  виконання постанов Кабміну, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики  та  комунальних  послуг  тощо. Ухвалу про формування такої комісії винесуть на засідання сесії ЛМР 23 квітня.

«Це перевірка того, наскільки правильно  і законно підприємство виконує свою діяльність. Про його реприватизацію чи націоналізацію мова не йде. Коли ми матимемо певні напрацювання, тоді будемо думати, як впливати на підприємство для того, щоб воно не тільки заробляло, користуючись своїм правом монополіста, але ще й допомагало як місту, так і мешканцям»,  – додав Яромир Самагальський.

Підготувала Олена Марченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!