Зеленський привіз командирів «Азову» у Львів та Резніков про посилення ППО у місті. Підсумки доби

1702 0
Нині 9 липня та 501 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу понад 30 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала 7 ударів по районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони та 2 станції радіоелектронної боротьби противника. Збито 10 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також: У Львові працюють над підсиленням ППО, – Резніков. «Я не вірив, що росіяни почнуть обстрілювати ракетами мирні міста. Бо це очевидно протирічило їхній меті. Тому надійний захист нашого неба сприймаю як особистий виклик. У Києві ми майже вирішили це завдання. У Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі – ще ні, але працюємо», – зазначив міністр оборони.

Офіцеру, який побив військовослужбовця на Львівщині, вдалося уникнути покарання. Деталі. Суд дозволив йому внести заставу у розмірі 200 тисяч гривень.

Акцент дня: До Львова прибув президент Володимир Зеленський із командирами «Азову». Глава держави взяв участь у молитві за мир в Україні до 500-го дня війни на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

На цю ж тему: Україна повернула з Туреччини український командирів з «Азовсталі», які перебували там після російського полону. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. За домовленостями, вони перебували в Туреччині «під особистою протекцією президента Ердогана» після того, як у вересні 2022 року відбувся масштабний обмін полоненими між Україною та Росією.

На цю ж тему: «Я пів року не бачив сонця і неба». «Азовець» Святослав Сірий про війну і полон. Святослав Сірий із 2020 року на фронті. Велика війна застала його в Маріуполі. Понад 80 днів маріупольський гарнізон тримав оборону міста в цілковитому оточенні без будь-якого підкріплення. Коли був наказ рятувати життя, українських оборонців взяли у полон. Майже рік Святослав пробув у жахливих умовах, чекаючи на звільнення. Як вдалося вижити і що пережити, захисник розповів Tvoemisto.tv.

Ключові події:

1. Залужному 50 років. Факти про головнокомандувача. Він пройшов усі рівні військової служби. Був командиром навчального взводу, бойового взводу, навчальної роти, роти курсантів, батальйону. А згодом обійняв посаду головнокомандувача українського війська.

На цю ж тему: 500 днів великої війни. Острів Зміїний – як це було. 

Tvoemisto.tv пропонує пригадати історію оборони і визволення Зміїного;

2. У Львові почали відновлювати будинки, які зруйнувала російська ракета. Після завершення невідкладних протиаварійних робіт місто замовить проєкт реставрації і лише після цього можна буде братися до робіт з відновлення. Управління охорони історичного середовища вже надало свої рекомендації.

Загалом, чотири будинки-пам’ятки архітектури у Львові майже повністю знищені через ракетну атаку. У ще 13 будинках є менш значні пошкодження.

На цю ж тему:  Представники ЮНЕСКО прибули на місце ракетного удару у Львові. ЮНЕСКО пообіцяла присвятити цій трагедії конференцію у Франції і чітко заявити про тих, хто вчинив вбивства;

3. Від хуторів до великого житлового масиву. Історія мікрорайону Нивки в Києві. Частина 1. Макротопонім Нивки в сучасному розумінні є поєднанням цілої низки селищ, хуторів, історичних місцевостей та урочищ. Загалом більш ніж десять. Починаючи від стародавніх назв – Хмілівщина, Сеньківщина, Васильчики, Кубельки, Галагани до більш сучасних – Веселий Майдан, Вовча Гора, Берковецькі сади, Нивки, селище Старих більшовиків.

Дигер та екскурсовод Кирило Степанець спеціально для «Твого міста» розповідає історію селищ, що стали одним мікрорайоном. Цю розповідь ми розділили на дві частини. Зараз пропонуємо вам історію Фузиківських земель, Васильчиків, Веселого Майдану, Вовчої Гори, Дігтярів, Кубельків та Берковців;

4. Скільки пацієнтів потрапляють з інфарктами до Львівської лікарні і який відсоток летальності. За останні місяці фіксують збільшення летальних випадків серед пацієнтів – близько 20%.

На цю ж тему: На якому етапі створення університетської лікарні у Львові. Наразі завершили підготовку ключового пакету документів;

5. Тарифи на комунальні послуги у Львові. Яка вартість та як оплатити. На фоні новин про збільшення тарифів на воду Tvoemisto.tv підготувало підбірку про ціни та те, як оплатити комунальні послуги зручним способом.

Читайте також: Коли у Львові запрацює безготівкова оплата на ще одному маршруті. З вівторка, 11 липня, безготівкова оплата стане доступною на ще одному міському маршруті №39. На лінії працює 3 автобуси марки «Еталон».

Та: Львівські учні зможуть безкоштовно їздити у транспорті цілий рік. Що для цього потрібно. Учні, які мають транспортні картки «ЛеоКарт», зможуть безоплатно користуватися не лише електротранспортом, але й міськими автобусними маршрутами.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!