У Львові в чоловіка виявили коросту. Яка ситуація з цим захворюванням в області

10063 0
На Львівщині спостерігається ріст захворюваності на коросту.
фото умовне

фото умовне

У понеділок, 9 жовтня, в одного із працівників нічліжки, що на вулиці Кирилівській у Львові, виявили коросту. Водночас у коментарі Tvoemisto.tv головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко повідомила, що цього року спостерігається збільшення кількості випадків захворювання.

«В одного з працівників нічліжки виявили коросту. Це інфекційне захворювання, яке передається безпосередньо при тактильному контакті. Вчора, 9 жовтня, пізно ввечері були отримані результати аналізів, відповідно сьогодні ми звертаємося до обласної санепідеміологічної служби, щоб вони провели дезінфікуючі заходи в усій нічліжці», –пояснила керівниця центру соціальних послуг «Джерело», у структурі якого є нічліжка, Зореслава Люльчак.

Зазначимо, працівник, у якого виявили коросту, напередодні отримував лікування від дерматиту. Однак пройшовши додаткові лабораторні обстеження, фахівці виявили коросту. 

Читайте також: Понад 360 мешканців Львівщини захворіли на ковід минулого тижня 

Як повідомила Наталія Іванченко, за серпень в області було зареєстровано 2 випадки корости, точно так само як і в серпні 2022 року. Від початку цього року до серпня включно в області зареєстровано 50 випадків, а за 8 місяців 2022 року таких випадків було 17. Тобто в області є ріст захворюваності на коросту. Зокрема, цього року нею заразилися 9 дітей віком до 17 років. 

Для довідки

Короста – це хвороба, яка викликається коростяним кліщем, передається від людини до людини при контактах. Її реєструють кожного місяця в багатьох населених пунктах. Зокрема, війна і масове скупчення людей завжди сприяли широкому поширенню цього захворювання. Щоб вберегтися потрібно дотримуватися правил гігієни та часто мити руки. 

Симптоми:

  • сильний свербіж, котрий посилюється ввечері та вночі;
  • у ділянках свербежу з’являються коростяні ходи – ланцюжок везикул (пухирці в місцях виходу та входу паразитів);
  • ходи утворюють лінії білуватого або брудно-сірого кольорів.

 

Нагадаємо,у Львівській області знову фіксують збільшення кількості хворих на ГРВІ. Відомо, що майже половина хворих – діти до 17 років.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!