У Львові відкрили меморіальну таблицю Станіславу Єжи Лецу

2270 0
Меморіальну таблицю встановили на будівлі, де у 1920-1934 і 1939-1941 роках мешкав видатний львів’янин, польський поет і афорист Станіслав Єжи де Туш-Лец.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Сьогодні, 22 квітня, на фасаді будівлі по вулиці Словацього, 6 встановили меморіальну таблицю видатному львів'янину, польському поету і афористу Станіславу Єжи де Туш-Лецу, - інформує прес-служба ЛМР.

Участь у відкритті взяли міський голова Львова Андрій Садовий, польський громадсько-політичний діяч, журналіст, видавець, дисидент і політв'язень Адам Міхнік, сини Станіслава Єжи Леца - Томаш Лец та Ян Лец, письменник Андрій Павлишин, ініціатор проекту «ЛЕЦ. XX століття» Віктор Шендерович, представники українського ПЕН-центру та влади міста.

Меморіальну таблицю встановили на будівлі, де у 1920-1934 і 1939-1941 роках мешкав Станіслав Єжи де Туш-Лец.

Довідка. Станіслав Єжи де Туш-Лец народився у Львові у 1909 році, помер у Варшаві в 1966 році. Навчався у Львівському університеті, тут дебютував поезіями, співпрацював у різних довоєнних часописах. Упродовж 1947-1966 років створив близько 5 тис. філософських парадоксів-афоризмів, об’єднаних загальною назвою «Незачесані думки», частково перекладені українською ще за життя поета його приятелем Ігорем Костецьким і опубліковані в журналі української діаспори «Сучасність». Афоризми Станіслава Єжи Леца вважаються у сучасній Європі класичними зразками жанру, публікуються щороку багатотисячними накладами.

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!