У Львові увіковічать пам'ять Героя Володимира Курната

1940 0
На одному з ліцеїв у місті облаштують меморіальну таблицю.
Загиблий військовий Володимир Курнат

Загиблий військовий Володимир Курнат

У Львові на фасаді ліцею № 18 Львівської міської ради, що на вулиці О. Кульчицької, 18, встановлять меморіальну таблицю учаснику бойових дій Володимиру Курнату. Відповідне рішення прийняли у вівторок, 25 липня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Львів'янки Володимира та Оксана Курнат звернулися до Львівської міської ради з метою увіковічення пам’яті учасника бойових дій Володимира Курната. Жінки мусять створити текст для таблиці та погодити його з управлінням культури. Потім виготовити її та встановити відповідно до погодженого проєкту. 

Що відомо про Героя

49-річний львів’янин Володимир Курнат навчався у ліцеї №18 Львівської міської ради. Закінчив Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальністю «приладобудування».

Майор поліції. Упродовж багатьох років працював старшим оперуповноваженим у місті Львові, згодом – керівником карного розшуку Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області. Після повернення до Львова займав керівні посади у службі карного розшуку. За час своєї кар‘єри заохочувався керівництвом 28 разів.

За високі службові досягнення був нагороджений відзнакою «Почесний знак МВС України», медаллю «За сумлінну службу» II-го та III-го ступеня, нагрудним знаком «За відзнаку в службі» I-го та II-го ступеня.

Із початком повномасштабного вторгнення боронив країну від російських окупантів у складі 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України. Загинув на Сході України 26 вересня. У Володимира Курната залишились батько, мати та сестра.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!