У Львові відновили ще дві історичні брами. Фото до і після

1811 0
Для будинку на вулиці Лесі Українки виготовили нову браму.
ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

ілюстративне фото: брама на вул. Князя Романа, 26 (фото надали в GIZ)

У Львові відновили історичні брами у будинках на вул. Лесі України, 7 та вул. Поповича, 8. Про це повідомляє пресслужба ЛМР. Відновлення брам відбулось у співфінансуванні міськради та мешканців (70 і 30% відповідно).

Виготовлення нової брами на вул. Лесі Українки коштувало загалом 83,6 тис. грн. Проєкт розробили на основі спогадів мешканця, роботи виконав майстер Ростислав Малецький.

Брама на вул. Лесі Українки, 7

Загальна вартість реставрації брами на вул. Поповича, 8 становить 57,4 тис. грн. Роботи виконали реставратори Олександр Савчук та Павло Войтович.

Брама на вул. Поповича, 8

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 р. у Львові діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У межах цього проекту у співфінансуванні німецького товариства та мешканців відреставрували 148 історичних брам. 70% вартості робіт фінансувало німецьке товариство, а 30% – мешканці.

1 лютого 2018 року виконком ЛМР продовжив дію програми. Згодом у німецькому товаристві GIZ заявили про повернення у Львів із новим проектом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!