У Львові відреставрували вже 11 історичних брам. Фото до і після

16018 0
Сьогодні ЛКП «Археологічно-архітектурна служба Львова» показала 11 браму – на вулиці Козланюка, 8.
ілюстративне фото: Львівська газета

ілюстративне фото: Львівська газета

На вулиці Козланюка, 8 відреставрували історичну браму. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила «Археологічно-архітектурна служба Львова».

вул. Козланюка, 8

Це вже 11 львівська брама, яку відреставрували за програмою співфінансування мешканців (30%) та міської ради (70%). Загальна вартість робіт становила 22,5 тис. грн.

Цього року «Археологічно-архітектурна служба» взяла в роботу 50 заявок від мешканців на реставрацію у співфінансуванні вхідних дверей і брам в будинках. Першими об’єктами, які відреставрували за цією програмою, були вхідні двері будинку на пл. Старий Ринок, 2 та дерев’яна брама в будинку на вул. Залізнична, 4. Пізніше відреставрували брами на вулиці Котляревського, 15, Павлова, 11Лисенка, 3Конинського, 5 та Котляревського, 45Архітекторській, 3Головацького, 22 та вул. Чупринки, 46.

Читайте також: У центрі Львова завершили реставрацію пам'ятки архітектури. Фото до і після

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 р. у Львові діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У межах цього проекту у співфінансуванні німецького товариства та мешканців відреставрували 148 історичних брам. 70% вартості робіт фінансувало німецьке товариство, а 30%  — мешканці.

1 лютого 2018 року виконком ЛМР продовжив дію програми. Згодом у німецькому товаристві GIZ заявили про повернення у Львів із новим проектом.

пл. Старий Ринок, 2

вул. Залізнична, 4

вул. Котляревського, 45

 

вул. Павлова, 11

вул. Лисенка, 3

вул. Конинського, 5

вул. Котляревського, 15

вул. Архітекторська, 3

вул. Головацького, 22

вул. Чупринки, 46

Фото: ЛКП «Археологічно-архітектурна служба Львова»

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!