У Львові вшанували пам’ять командира УПА Романа Шухевича

928 0
Сьогодні – 73 роки від смерті Романа Шухевича.
Роман Шухевич / умовне фото, з відкритих джерел

Роман Шухевич / умовне фото, з відкритих джерел

Сьогодні, 5 березня, у Львові вшанували пам’ять командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича. 

Джерело: пресслужба ЛМР 

Читайте також: Люди Твого міста. Юрій Шухевич про ідеали батька і Верховну Раду 

Нагадаємо, що син Юрій Шухевич у інтерв’юTvoemisto.tv ділився спогадами про батька та розповідав про пророчу зустріч з ним. Коли Юрій Шухевич був малим, у селі Оглядів Радехівського району, де колись мешкали Шухевичі, часто збиралися також родини Старосольських та Рожанковських, які брали участь у визвольних змагання 1918-1919 років. Підтягувалась також інтелігенція з Радехова. Саме приклад батька вплинув на Юрія Шухевича найбільше. Він згадує, що тато був завжди дисциплінованим, підтягнутим: «Принциповий, відданий ідеї. Дуже і дуже…». Пан Юрій наголошує, що саме від батька залежало, чи залишатися в Україні, чи емігрувати.  

Довідка. Роман Шухевич – Український політичний і державний діяч, член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів та генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії. Народився 30-го червня 1907-го року у Львові. Посмертно Романові Шухевичу було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена Держави.  

Фото: ЛМР

______________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!