У Львові замість квітів на 1 вересня закликатимуть донатити на дитячий реабілітаційний центр

2835 0
У Львові створюють дитяче відділення, для реабілітації дітей, які постраждали від війни.
Умовне фото

Умовне фото

У Львові закликатимуть на 1 вересня кошти, які, можливо, хотіли скерувати на квіти вчителям, перерахувати на допомогу діткам, які постраждали під час війни. Про це повідомив керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

«До 1 вересня ми разом з нашими школами, педагогами і батьків також будемо заохочувати до збору коштів на підтримку реабілітаційного центру UNBROKEN KIDS. Власне у Львові створюють дитяче відділення, щоб дітки, які постраждали від війни, могли пройти реабілітацію. Ми обов’язково будемо долучатися і всіх закликати приєднатися, щоб ми всі разом могли гарно розпочали цей навчальний рік і кошти, які, можливо, хотіли скерувати на квіти вчителям, перерахували на допомогу діткам, які отримали травми під час війни», – сказав Андрій Закалюк.

Читайте також: У львівських школах недобір першокласників. У чому причина

Нагадаємо, на базі дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання створюють Центр реабілітації UNBROKEN KIDS. Ця лікарня –  медичний заклад, де лікують та оперують дітей від народження до повноліття. За останній рік допомогу тут отримали понад 60 тисяч діток зі всієї України. Аби дітки могли отримати найкраще лікування і відновлення у рідній країні, у Львові збирають 35 млн грн на центр UNBROKEN KIDS.

«Реабілітація – це необхідна річ для багатьох пацієнтів. Потреба у відкритті повноцінного відділення у нас гостро виникла з початку війни, коли до нас почали привозити різних діток з пораненнями чи опіками. В нас є можливість надавати повний спектр медичних послуг в плані консервативної терапії і хірургії, але опісля майже всі ці діти потребують тривалої реабілітації, щоб вони змогли повноцінно жити. Відтак ми відкрили цей збір, щоб обладнати відділення і дати можливість нашим пацієнтам різного віку отримати повний спектр реабілітаційної допомоги», – розповіла Зоряна Іванюк, медична директорка дитячої лікарні Святого Миколая.

Нагадаємо, з 1 вересня у школах Львова ініціюватимуть заборону для учнів використовувати мобільні телефони. Такі дії покликані створити умови для спілкування дітей з однолітками та уникнути зайвого відволікання від навчального процесу.

Додамо, що у Львові кожна школа обирає свій формат навчання. Є навчальні заклади, де повністю школярі вчаться в офлайн-режимі, або ж мають змішане навчання. Також є школи, які мають навчання у дві зміни.  

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!