Як пройшло 1 вересня у Львові та чи вплинула серпнева спека на якість повітря. Підсумки доби

1019 0
Нині 2 вересня та 556 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Президент Володимир Зеленський 1 вересня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому обговорювали ситуацію на фронті та в країні, загалом. «Була нарада з правоохоронцями – продовжують очищувати державу від тих, хто досі намагається послаблювати Україну зсередини. Осінь має бути плідною в цьому питанні – саме для України», – додав Зеленський.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 45 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження противника та 5 – по його ЗРК. Уражено 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 пункти управління, 3 склади боєприпасів та радіолокаційну станцію ворога.

Читайте також: В Києві сплели найбільшу в Україні маскувальну сітку. Площа рекордної сітки сягає 2902,5 квадратного метра. Вона здатна сховати більше ніж 100 позашляховиків або 6 батарей САУ.

Та: У Львові відбулася присяга курсантів ліцею імені Героїв Крут. Фото. У 2023 році кадетами Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою стали 224 юнаки з 22 областей України.

Ключові події:

1. В Україні презентували новий застосунок для учнів, їхніх батьків та школярів. Він повинен допомогти в навчальному процесі учням, батькам та вчителям.

На цю ж тему: Перше вересня у Львові. Фоторепортаж. У більшості львівських шкіл відмовились від традиційного формату святкових лінійок. У Львові школярі переважно повноцінно розпочали навчатися уже з першого дня.

Та: У Львові запрацювала школа, яка постраждала від російських обстрілів 6 липня. У навчальному закладі було вибито понад 200 вікон.

А також: В Києві до школи пішли 240 тисяч учнів, а місць в укриттях 190 тисяч. Як організують навчання. Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський пояснив, що в тих школах, де учнів більше, ніж місць в укритті, буде діяти змішана система навчання;

2. Київщина готова до опалювального сезону лише на 75%. Підготовлено 979 котелень, капітально відремонтовано 53 котельні, замінено 69 котлів, перевірено та відремонтовано 563 км теплових мереж, а також заготовлено 763 тонни вугілля.

Читайте також: Обласний газопостачальник «Львівгаз» стане філією «Газмережі». Управляюча компанія займатиметься модернізацією газорозподільною мережею;

3. В Києві на Андріївському незаконно розібрали дах історичної будівлі, – Перов. На об’єкті тривають незаконні будівельні роботи.

Читайте також: На Львівщині до кінця року перекриють трасу Жовква-Ковель. Схема об’їзду. Це зроблять у зв’язку з ремонтними роботами.

Та: На Львівщині за 357 млн грн проведуть реконструкцію мосту. Департамент дорожнього господарства Львівської ОВА 30 червня оприлюднив тендер на реконструкцію мостового переходу через річку Західний Буг, розташованого в Сокалі;

4. З воріт Покровського монастиря в Києві, який займає московський патріархат, зняли зображення Миколи II. Відповідні дії ініціювала Служба безпеки України.

Та: Успенський собор Києво-Печерської Лаври почали оцифровувати. Оцифрування собору зовні та всередині дозволить отримати високоточні дані, відбудовувати його при будь-яких руйнуваннях, детальніше вивчити пам’ятку науковцям та архітекторам;

5. Серпнева спека вплинула на якість повітря у Львові. У цілому протягом червня-серпня 2023 концентрація наддрібних часток PM2.5 у Львові була невисока, за цим показником повітря переважно було чисте. Водночас у серпні, коли в Україні фіксували спекотну погоду та температурні рекорди, концентрації PM2.5 підвищувалися.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До костелу Бернарда Меретина.

Tvoemisto.tv радить заглянути до селища Лопатин та помилуватися костелом та дерев’яною церквою.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!