У ще одній львівській лікарні запрацювало інсультне відділення

1881 0
Інсультне відділення відкрили у 8-й міській лікарні Львова.
Фото: 1 ТМО

Фото: 1 ТМО

У 8-й міській лікарні Львова, що на вул. Навроцького, від сьогодні, 18 грудня, запрацювало інсультне відділення, повідомляє Перше територіальне медичне об’єднання.

Читайте також: «Топольна, Орлика і 8-ма лікарня». Чого чекати від об’єднання найбільших лікарень Львова

Інсультне відділення розраховане на 53 пацієнта і може приймати людей з чотирма видами інсультів: ішемічний, геморагічний, субарахноїдальний та транзиторна ішемічна атака.

Нове відділення дозволить оперативно доставляти пацієнтів з будь-якої точки Південної частини Львова і зберегти «золотий час порятунку», адже при інстульті важливо надати медичну допомогу у перші чотири години.

Загалом в Україні щороку трапляється близько 150 тисяч інсультів. Що 30 хвилин від них помирає одна людина. Здебільшого ці смерті пов’язані із тривалим транспортуванням хворого до лікарні.

Читайте також: Львівські лікарі заморозили серце пацієнта, аби його вилікувати

Медики наголошують: якщо зауважили у себе чи в людини поряд такі симптоми, як порушення мовлення, порушення координації чи порушення симетрії обличчя, відразу викликайте швидку допомогу.

Нагадаємо, що у медицині Львова планують масштабні зміни. Для пацієнтів обіцяють кращий сервіс і якісніше надання медичної допомоги, для лікарів і медсестер – удвічі вищі зарплати і можливість розвиватись професійно, а для міста – створити потужні медичні об’єднання, які зможуть бути фінансово стійкими та незалежними. Tvoemisto.tv дізнавалося, чого очікувати від такої реформи львів'янам. Детальніше читайте тут. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!