7-річну дитину з симптомами інсульту госпіталізували до львівської лікарні

18892 0
Лікарі провели нейрохірургічне втручання.
Умовне фото

Умовне фото

У вівторок, 12 грудня, до лікарні святого Миколая «швидка» доставила 7-річну дитину з підозрою на гостре порушення мозкового кровообігу (клінікою інсульту).

«В «золотому вікні»  ургентно проведено КТ головного мозку з контрастуванням та виявлено судинні зміни, характерні для хвороби Моямоя( ред. рідкісне хронічне судинне захворювання головного мозку невідомої етіології). Для детальнішої візуалізації та передопераційної підготовки пацієнту проведено ангіографію у відділенні інтервенційної радіології, що підтвердило діагноз», – йдеться в повідомленні «КТ МРТ – Першого медоб’єднання Львова».

Читайте також: Чому медики «швидкої» не приїжджають на усі виклики

Лікарі провели нейрохірургічне втручання – екстра-інтракраніальне шунтування. Діагноз поставили лікарі Першого ТМО радіолог Христина Лєбєдєва та інтервенційний нейрорадіолог Юрій Новак.

Зазначимо, хвороба Моямоя з японської означає «клубок диму». Як повідомили у медзакладі, це рідкісне захворювання, що трапляється у 5 випадках на 10 000 людей. Хвороба може проявлятися як в дитячому віці (пік виявлення 4 роки), так і в дорослому ( 30-40 років) віці. В основі захворювання лежить фіброзна проліферація стінок судин (їх звуження), та, як компенсація, – утворення густої сітки колатералей.

Нагадаємо, у листопаді Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф зареєстрували рекорд з кількості інсультів за добу – 49 випадків.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!