У неділю лівий і правий береги Дніпра символічно об'єднають за допомогою прапора України

1276 0
Довжина прапора – 430 метрів.
Український прапор/з відкритих джерел

Український прапор/з відкритих джерел

28 серпня лівий і правий береги Дніпра символічно об'єднають за допомогою прапора України. Про це повідомляють у Міністерстві культури та інформаційної політики. 

«28 серпня о 10:00 у Києві в межах мистецької акції «Україна єдина» українці символічно з’єднають лівий і правий береги Дніпра за допомогою прапора довжиною 430 метрів. Український стяг розгорнуть через Парковий пішохідний міст на Труханів острів. Акція символізує єдність українського народу в боротьбі за незалежність України», – пояснюють у повідомленні. 

Читайте також: Як у Львові зносили пам’ятник Леніну та з’явився проспект Свободи. Відео

Серед ініціаторів акції – Міністерство культури та інформаційної політики, Херсонський театр імені Миколи Куліша, громадськість разом з тимчасово переміщеними жителями Маріуполя, Мелітополя та інших міст України.

«Учасники акції вкотре покажуть, що територія України неподільна і недоторкана, а Херсон, Маріуполь, Мелітополь, Донецьк, Луганськ і Крим – це Україна», – підсумовують у Міністерстві. 

Нагадаємо, 21 серпня будівельна компанія «Вертикаль» провела в Івано-Франківську мистецький перформанс, присвячений творчості сміливих поетів, яких знищив тоталітарний сталінський режим у 20-30 роках XX століття. Поезію читали заслужений артист України Олексій Гнатковський, працівники компанії та охочі глядачі під акомпанемент струнного оркестру «Quattro Corde», який виконував музичні твори українських класиків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!