Київ

У Патріаршому соборі УГКЦ у Києві експонують ікони, написані на бронеплитах

1031 0
Виставка триватиме до 26 червня.
Фото: пресслужба КМДА

Фото: пресслужба КМДА

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві експонують ікони, написані на плитах бронежилетів, які врятували життя українським захисникам. Про це повідомили у пресслужбі.
 

12 ікон написав іконописець із Тернопільщини Андрій Охоцький. Вони об’єднані в цикл «Духовна звитяга» і створені в межах проєкту «ArtArmor» благодійного фонду «Україна для героїв». Ікони написані на бронеплитах від бронежилетів, пошкоджених на війні, але які стримали кулі окупантів і зберегли життя українським воїнам. Вони експонуватимуться до 26 червня.

Як зазначають організатори, проєкт спрямований на підвищення ролі духовності в житті суспільства та збереження національної культури через поєднання мистецтва, релігії та історії.

Зазначимо, такі ікони, написані на пошкоджених від ворожих куль бронеплитах, Президент України Володимир Зеленський подарував Папі Франциску, а також Президентам Польщі та Литви.

У майбутньому підпроєкт передбачає створення окремої виставки, на якій будуть представлені вже 24 ікони з кожної області України, АР Крим, м. Києва та м. Севастополя, які матимуть іконографічні особливості кожного регіону. Кожен образ буде написаний на окремій бронеплиті, яка врятувала життя українському військовому.

Фото: офіційний сайт УГКЦ

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!