У Повітряних силах пояснили, з чим пов'язані часті повітряні тривоги

1011 0
Українські радіолокаційні станції не можуть фіксувати МіГи, які летять далеко в Росії.
Умовне фото

Умовне фото

Часті повітряні тривоги в Україні пов’язані з тренувальними польотами російської авіації. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, останнім часом спостерігаються короткотривалі тривоги. Наприклад, 25 серпня було шість повітряних тривог. Польоти пов’язані з тренуванням льотного складу, з виходом в райони пусків.

«Таким чином навчання пілотів – це безперервний процес, і він триває завжди, а тим паче в умовах бойових дій вони натаскують їх. Плюс повітряні тривоги, які в Україні постійно дратують людей, що впливає на нашу економіку і на наш психологічний стан, ворог це прекрасно розуміє», – пояснив речник.

Інформацію про зліт МіГів в глибині території РФ Україна отримує від партнерів, додав Юрій Ігнат. Також йдеться про дані про перебування літаків у повітряному просторі Росії, про те, чи заряджені вони ракетами чи ні.

Читайте також: «Приліт» по Львову, збита ракета та ППО. Що кажуть експерти

Він зазначив, що літаки МіГ піднімаються далеко в тилу. Українські радіолокаційні станції не можуть фіксувати МіГи, які летять далеко в Росії, тому що відстежуються польоти ворожої авіації на окупованій території, в акваторії Чорного моря і на кількасот кілометрів від кордону

Раніше МіГи літали до 1,5 години, зараз це просто зліт-посадка.

Нагадаємо, що протягом минулої доби ворог завдав 2 ракетних та 62 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!