Політична реклама

У серпні у Львові запрацює система управління дорожнім рухом

1460 0
У Львові створюють центр адаптивного управління дорожнім рухом. З цього приводу уже укладено кредитну угоду між ЄБРР і Львовом. Як повідомили у Львівській міській раді, угода передбачає два напрямки розвитку, перший – це реконструкція львівських доріг, а другий - це створення саме систем управління дорожнього руху.

Кредитна угода була укладена на 26 млн євро, за результатами проведеного тендеру, перемогу отримала австрійська компанія Swarco Traffic System, яка забезпечить регулювання належним чином дорожнього руху у Львові з наданням пріоритету громадському транспорту. Найперше оновлення спрямовані на трамвайні маршрути №№2 і 6, які концентрують найбільшу кількість перехресть, що саме і виступає основним елементом покращення дорожнього руху. Суть роботи полягає в централізованому адаптивному керуванні руху на кожному з перехресть. Відтак, наразі Центр керування дорожнім рухом працює у тестовому режимі. Офіційне відкриття заплановане на кінець липня.

Зі слів представника компанії Swarco Traffic System Романа Кіндера, система управління дорожнім рухом, яка впроваджується у Львові, базується на основі адаптивного управління дорожнім рухом, а це означає, що на кожному перехресті за допомогою відеодетекторів, які встановлені в кожному з напрямків, контролер, який регулює перехрестя автоматично вибирає оптимальну сигнальну фазу, і вкорочує або збільшує тривалість тривання зеленого сигналу відповідно до ситуації і кількості транспортних засобів. «Безпосереднє підключення відбувається в двох видах - основному і резервному, тобто з оптоволоконного кабелю, підземного типу прокладання і по стандарту МТС, безпровідного зв’язку», - додає Роман Кіндер.

Директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза зазначив, що 5 липня відбувся запуск світлофорів в тестовому режимі, який показав досить непогані результати. «При цьому були присутні представники Європейського банку, які були задоволені початковими результатами співпраці. Повноцінно вся система запрацює до кінця жовтня цього року», - додав Олег Береза.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!