У столичній підземці облаштували додаткові модульні лави для використання під час повітряних тривог

728 0
Загалом облаштували такі місця на 18 підземних станціях київського метрополітену.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У рамках пілотного проєкту 18 підземних станцій облаштували додатковими модульними лавами, які використовуватимуться під час повітряних тривог. Повідомляється, що проєкт реалізували за підтримки Посольства України в Латвійській Республіці, LITUA kartu, Latvijas Finieris, Конфедерації українців Латвії  «ВІЧЕ», кошти  метрополітену до реалізації не залучались.  Про це повідомили у пресслужбі КМДА з посиланням на КП «Київський метрополітен».

«Нині сидіння розміщено на станціях: «Академмістечко», «Шулявська», «Політехнічний інститут», «Вокзальна», «Університет», «Театральна», «Хрещатик», «Голосіївська», «Деміївська», «Палац «Україна», «Олімпійська», «Площа Льва Толстого», «Тараса Шевченка», «Сирець», «Лук’янівська», «Кловська», «Дружби народів», «Позняки», «Харківська» йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на одному такому сидінні може розміститися до 4 людей. Крім того, у випадку тривалої повітряної тривоги або ж роботи підземних станцій винятково в режимі укриття модульні лави трансформуються в ліжка. Також перевагою конструкції є компактний розмір у розібраному вигляді, легкість у зборі та помірна вага.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками призупиняється, а підземні станції працюють як укриття цілодобово.

Фото: КМДА

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!