Київ

У столичних Бортничах електрики встановили платформу для гніздування лелек

728 0
Це вже 8-ма така конструкція в Бортничах.
Фото: ДТЕК

Фото: ДТЕК

У Дарницькому районі Києва ДТЕК Київські електромережі змонтував захисну платформу для зруйнованого через негоду гнізда лелек в рамках проєкту «Лелеченьки».  Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

Чергову безпечну конструкцію для гнізда лелек фахівці ДТЕК встановили в приватному
секторі Бортничі. Її змонтували на місці зруйнованого негодою гнізда. Воно розміщувалося на електричній опорі й під час падіння пошкодило електричні лінії. Як наслідок, клієнти в цьому районі залишилися без світла, а лелеки – без домівки.

«Коли наші фахівці приїхали на місце для ліквідації аварії, то побачили зруйноване гніздо. Звісно, що в першу чергу ми відремонтували пошкоджену електролінію і повернули клієнтам світло. Щоб відновити гніздо нам потрібно було більше часу, бо треба було виготовити захисну платформу. Щойно ми її зробили, то одразу встановили на місце зруйнованого гнізда на опорі», – пояснюють в компанії.

Упродовж теплої пори року фахівці ДТЕК обстежують повітряні електричні лінії. Вони фіксують місця на електроопорах, де птахи облаштували собі оселі. Якщо такі гнізда перебувають у аварійному стані – їх укріплюють. Роблять це, якщо не трапляються непередбачувані ситуації, переважно у холодний період року, коли птахи відлітають у вирій.

Це вже 8-ма така конструкція в Бортничах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!