У центральній частині Львова планують облаштувати велосмугу

902 0
Велосмуга на вул. Словацького передбачена в перспективній схемі велосипедної мережі.
Фото: Зручне місто

Фото: Зручне місто

У Львові на вул. Словацького на ділянці від вул. Крушельницької до вул. Дорошенка облаштують основу для майбутньої велосмуги. Зокрема, частину дороги в межах майбутньої велоінфраструктури, протяжністю 50 метрів, замість бруківки замостять «римським каменем». Ці роботи виконають у комплексі з ліквідацією просідання дорожнього покриття на цій локації.

«Велосмуга на вул. Словацького передбачена в перспективній схемі велосипедної мережі і є в пріоритеті на цей рік. Тому, щоб двічі не проводити дорожніх робіт на цій локації, було вирішено облаштувати основу для майбутньої велосмуги в комплексі з поточним ремонтом покриття, який зараз триває. Так, на частині дороги, де пролягатиме велосмуга, демонтують бруківку і замість неї покладуть «римський камінь». В подальшому на вул. Словацького буде облаштована  повноцінна велосмуга. Вона з’єднає існуючу велоінфраструктуру на вулицях Січових Стрільців та Коперника», – пояснили у департаменті міської мобільності ЛМР.

Читайте також: На трьох вулицях Львова планують облаштувати велосмуги

У комунальному відділі Галицької районної адміністрації повідомили, що демонтовану бруківку облікують та передадуть на зберігання. Її можуть повторно використовувати при мощенні доріг у центральній частині міста.

Нагадаємо, роботи з ліквідації просідання дорожнього полотна на частині вул. Словацького розпочали 19 березня.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!