Київ

У центрі Києва збираються відновити скандальне будівництво 36-поверхівки

808 0
Спочатку будівництво велось під виглядом ремонту дощової каналізації, а пізніше з’ясувалося, що тут почнуть багатоповерхове будівництво
Візуалізація ЖК Egoist Residence

Візуалізація ЖК Egoist Residence

Днями на вул. Мечникова 7-б біля станції метро «Кловська» розпочнеться будівництво 36-поверхівки. На ділянці площею 770 квадратних метрів побудують житлово-офісний будинок на 29 тисяч кв. м. Про це пише активіст Володимир Бондаренко.

2018 року почався конфлікт мешканців та забудовника «Будінформ», який вирішив звести офісно-житловий будинок. Для цього компанія обнесла парканом схил, який веде до будинку №14 – і під його вікнами стала вирубати дерева, які заважали завезти сюди важку техніку. Спочатку роботи обґрунтовували під приводом ремонту дощової каналізації. Лише пізніше з’ясувалося, що на цій ділянці почнуть багатоповерхове будівництво, попри давно визнану аварійність Кловського схилу.

ТОВ «Будінформ» отримало цю ділянку в оренду у 2004 році. У 2007 році київська прокуратура подавала позов про розірвання оренди із забудовником. Втім, суд вона програла — і не стала подавати апеляцію. З’ясувалося, що у 2018 році забудовник отримав дозвіл на будівництво на підставі прострочених містобудівних умов та обмежень, термін яких сплив у 2013-му. Але «Будінформ» отримав рішення Окружного адміністративного суду. Суд вирішив, що містобудівні умови та обмеження, отримані забудовниками, «залишаються чинними до завершення будівництва».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!