Угорщина планує ветувати нафтове ембарго проти росії

1161 0
Угорщина також домовилась з росією про конвертацію їхніх платежів за газ в рублі, це поставило під удар політику санкцій ЄС.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Угорщина ветуватиме будь-яку європейську пропозицію, яка призведе до обмеження імпорту енергоносіїв з Росії. Про це заявив угорський міністр Гергель Гуля, пише «Європейська правда».

«Ми чітко дали зрозуміти, що ніколи не підтримаємо розширення санкцій Європейського Союзу проти Росії на енергетику», – заявив Гергель Гуляш.

Додамо, що Європейський Союз має намір запропонувати заборону на російську нафту до кінця року через війну в Україні, а обмеження на імпорт будять вводитися поступово. Угорщина, яка залежить від російської енергії, протистоїть цим рішенням.

«Оскільки такі рішення потребують одностайності, для Єврокомісії немає сенсу пропонувати санкції щодо природного газу та сирої нафти, які обмежують закупівлі в Угорщині», – сказав Гергель Гуляш.

Уряд Орбана домовився з росією дозволити конвертацію їхніх платежів за газ в рублі, це поставило під удар політику санкцій ЄС. Минулого тижня росія припинила постачання газу до Польщі та Болгарії, погрожуючи зупинити потоки, якщо платежі не будуть здійснюватися в рублях.

Як повідомлялося, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що Берлін підтримує нафтові санкції проти росії, до того уряд Німеччини також дещо скептично ставився до нафтового ембарго.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!