Україна отримає від ЄС 1,2 мільярда євро допомоги

1093 0
Відповідне рішення підтримав Європарламент 16 лютого.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Європейський парламент проголосував за пропозицію виділити Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Тепер рішення має схвалили Рада Євросоюзу для набуття ним чинності, пише Економічна правда.

«За» проголосували 598 депутатів, проти було 55, а 41 утрималися.

Екстрена макрофінансова допомога Україні розрахована на 12 місяців і складатиметься з двох траншів по 600 мільйонів євро. Перший транш планують виділити одразу після схвалення. А видача другого траншу залежатиме від виконання кроків, узгоджених у Меморандумі про взаєморозуміння, укладеному між ЄС та Україною.

Відповідно, Україні доведеться попрацювати, аби отримати другий транш. Схвалена макрофінансова підтримка спрямована на те, аби частково перекрити потребу України у зовнішньому фінансуванні та підтримати проведення структурних реформ.

Читайте також: США нададуть Україні 1 мільярд доларів кредитних гарантій

Нагадаємо, що США офіційно запропонували Україні кредитні гарантії на суму до 1 мільярда доларів, щоб допомогти підтримати економіку країни і продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про допомогу напередодні заявила також Франція, яка надасть Україні 1,2 млрд євро програмного фінансування, яке може бути використане на конкретні проєкти розвитку. Міністерство економіки та фінансів Франції надасть уряду України 200 млн євро кредиту, а також фінансові гарантії на 1 млрд євро. Під ці гарантії наша держава зможе отримати кредити у французьких банках на пільгових умовах.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!