Київ

«Українська мова для бізнесу». У Києві започаткували проєкт з впровадження української у бізнес-середовище

1309 0
Учасник робочої групи, яка займається створенням Концепції ствердження української мови Андрій Ковальов, започаткував безкоштовні курси української мови для бізнесу.

У Києві мовознавці спільно з Creative States, які створюють сучасні офіси-коворкінги, започаткували проєкт «Українська мова для бізнесу». Про це написав учасник робочої групи зі створення Концепції ствердження української мови в усіх сферах життя столиці у 2023-2025 Андрій Ковальов, який сам користується коворкінгом компанії на Арсенальній. Він запропонував впроваджувати та популяризувати українську мову у сфері бізнесу.

Чоловік розповів передісторію, як виникла така ідея: «У коментарях до допису Іллі Кенігштейна про те, як Київ продовжує жити на другому році повномасштабної війни, я написав [Ілля Кенігштейн – засновник та СЕО Creative States – прим ред.], що було б краще вести публічну комунікацію українською та запропонував організувати розмовні клуби української».

Після цього з командою Creative States обговорили можливості створення розмовних клубів, практикумів ділового мовлення, виступи бізнесменів та педагогів щодо процесу переходу на українську, подолання психологічних бар'єрів тощо.
5 травня у коворкінгу провели перше заняття – присутні написали диктант, який згенерував ChatGPT та доповнив Артур Пройдаков – викладач української мови та найкращий вчитель 2021 року.
 
Повідомляється, що зараз в розробці вже наступні події циклу.
 
Як ми повідомляли раніше, Київрада підтримала концепцію ствердження української мови на 2023-2025 роки, яка передбачатиме утвердження позиції української мови в культурно-інформаційному просторі Києва, підтримку українського мовлення шляхом проведення інформаційно-комунікативних кампаній та популяризації української мови в публічному просторі столиці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!