Як працює оплата проїзду за допомогою Bluetooth в електротранспорті Львова. Інструкція

6302 0
Нову систему оплати проїзду тестують поки в тролейбусах №2.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

У львівському електротранспорті тестують новий спосіб оплати проїзду за допомогою Bluetooth. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Читайте також: Передайте на два повні. Сім способів оплатити проїзд в електротранспорті Львова

Нові форми оплати тестують в тролейбусах №2. За словами директора ЛКП «Львівелектротранс», такі системи планують встановити в усіх тролейбусах та трамваях Львова вже до кінця березня.

Система працює за допомогою додатку EasyWalletUa і не потребує використання валідатора чи QR-коду.

Як оплатити проїзд за допомогою Bluetooth:

  1. потрібно завантажити додаток EasyWallet UA з Play Market (для Android) або з Appstore (для IOS);
  2. створити в програмі свій обліковий запис;
  3. прив’язати до нього свою картку, з якої будуть зчитуватися кошти;
  4. зайшовши в електротранспорт потрібно увімкнути Bluetooth і мобільні дані. Програма зчитає датчики трамвая чи тролейбуса і запропонує здійснити платіж;
  5. після підтвердження платежу, на екрані смартфона з’являться дані про оплату та штрих-код, який зможе відсканувати контролер для перевірки.

Таку систему оплати розробив український стартап-проект JetBeep у співпраці з компанією EasyPay.

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

Крім того, в ЛКП «Львівелектротранс» обіцяють запровадити sms-оплату проїзду вже з 5 березня.

Нагадаємо, що проїзд у електротранспорті Львова подорожчав до 5 гривень у квітні минулого року. З 1 травня також подорожчали місячні проїзні картки: до 150 грн електронна та 160 — паперова. Сьогодні, 25 січня, також погодили подорожчання проїзду до 7 гривень в автобусах.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!