Київ

В Києві до школи пішли 240 тисяч учнів, а місць в укриттях 190 тисяч. Як організують навчання

802 0
Роботи з облаштування укриттів у навчальних закладах виконані на 85%.

1 вересня, всі 420 столичних шкіл розпочали роботу, 417 з них мають укриття, але місць в укриттях недостатньо. Про це свідчить заява мера Києва Віталія Кличка.

«Основну увагу міська влада приділила ремонтам та облаштуванням укриттів, збільшенню кількості місць у них. На сьогодні 417 шкіл із 420 мають укриття, в яких нам вдалось забезпечити майже 190 тисяч місць», - зазначив він.

Кличко нагадав, що цього року навчатися офлайн пішли 240 тисяч школярів – це в 2,5 рази більше, ніж минулого року. Тоді 94 тисячі батьків вирішили відправити дітей на очне навчання.

Також цьогоріч у школи Києва пішли майже 25 тисяч першокласників, що близько до показників довоєнних років.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський пояснив, що в тих школах, де учнів більше, ніж місць в укритті, буде діяти змішана система навчання. 

«Зокрема можливе використання такого механізму як друга зміна або перемінне офлайн/онлайн-навчання, проте – винятково для учнів старших класів. Початкова школа буде навчатись винятково офлайн, бо це й інше засвоєння матеріалу, й можливість обом батькам працювати на своїй основній роботі», – наголосив Мондриївський.

Він також додав, що зараз роботи з облаштування укриттів у навчальних закладах виконані на 85%.

«Ми сподіваємось, що батьки з розумінням поставляться до тимчасових незручностей, бо дійсно наш пріоритет – безпека, і ми першочергово дбаємо про безпечний освітній процес, тому деякі заклади освіти на повну потужність почнуть працювати після закінчення облаштування укриттів», – заявив Мондриївський.

Нагадаємо, 30 серпня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що доступ населення до облаштованих укриттів у столичних закладах освіти має бути цілодобовим. Таке рішення ухвалила Рада оборони Києва.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!