Київ

В Києві комунальники створили незаконне сміттєзвалище. Директор «Київавтодору» отримав підозру

598 0
Проти посадовців ведеться слідство.

Дорожники перетворили на сміттєзвалище земельну ділянку у Солом’янському районі. Вони незаконно звозили туди будівельні та промислові відходи. Про це повідомляє столична прокуратура.

За даними слідства, КП «ШЕУ Солом’янського району міста Києва» у 2022-2023 роках за вказівкою свого керівника вивозило металобрухт, побутові відходи, пластик і автошини на земельну ділянку, куди мали вивозити лише сніг.

Водночас комунальники мали угоди з низкою підприємств, що надають послуги з утилізації відходів та вивезення сміття на спеціально облаштовані полігони.

«Звезення будівельних та промислових відходів призвело до засмічення ділянки та забруднення хімікатами, що згідно розрахунків Державної екологічноі інспекціі Столичного округу, створило небезпеку для довкілля та заподіяло тяжкі наслідки на суму близько 278 млн. грн», - зазначили правоохоронці.

Відтак, директору «Київавтодор» та екскерівнику комунального підприємства повідомили про підозру

Як видно з опублікованих прокуратурою світлин, окрім різного роду сміття, на звалищі також опинилися бетонні блоки, та протитанкові їжаки з демонтованих блокпостів та навіть бруківка.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!