Київ

В Києві може підтопити кілька районів

476 0
Ліквідовувати наслідки підтоплень готові 6,5 тисяч працівників міських служб та аварійно-рятувальних підрозділів

У Києві до зони ризику весняного підтоплення можуть потрапити прибережні території шести районів. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Водопілля та руйнування льодового покриву навесні супроводжується виходом води на заплаву та утриманням води на ній, що є природним процесом. У зону ризику підтоплення можуть потрапити прибережні території у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському та Подільському районах столиці.

29 березня у Києві провели навчання для протидії наслідкам повені. Учасники відпрацьовували алгоритм дій міських служб у разі повені та можливих підтоплень територій. Були задіяні сили цивільного захисту, спеціалізовані служби та аварійно-рятувальні підрозділи.

Під час практичних навчань відпрацювали такі дії як розгортання штабу, відкачування води з підтопленого об’єкта, вилучення з дна водойми затонулого човна, зняття «потерпілих» з дрейфуючого плавзасобу, патрулювання, надання екстреної медичної допомоги потерпілим у складних метеорологічних умовах та евакуація за допомогою техніки Головного управління ДСНС у Києві, організація харчування евакуйованих людей.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, в разі виникнення надзвичайної ситуації на водних об’єктах місто зможе залучити 7,5 тис. осіб особового складу та понад 600 одиниць техніки.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!