Київ

В Києві на бульварі Лесі Українки власники бізнесу встановили кондиціонери на мозаїчне панно

550 0
Мозаїчні панно на бульварі Лесі Українки страждають від дій орендарів комерційних приміщень

На мозаїчне панно на бульварі Лесі Українки встановили кондиціонер прямо на обличчя зображеної людини. Про це повідомляє спільнота Child of socialism в Instagram.

У будинку №28 до літа 2023 року розташовувався зоомагазин, проте скоро там планують відкрити якийсь заклад. Орендарі приміщення вже встановили кондиціонери прямо на панно – навіть не в зону, де немає малюнка, а прямо на обличчя зображеної людини.

До повномасштабного вторгнення росії супермаркет «Фора», що тоді тільки відкрився у будинку, почав встановлювати великий навісний дашок прямо на панно. Завдяки обуренню громади і проханню тоді ще живого Анатолія Гайдамаки, одного з авторів панно, «Фора» прибрала конструкцію.

11 мозаїчних панно на бульварі Лесі Українки створили у 1969-1970 роках Анатолій Гайдамака і Лариса Міщенко за участі Олександра Міловзорова. Вже довгі роки мозаїки потерпають від свавілля власників магазинів і ресторанів. Кілька років тому ресторан «Марокана» закрив ціле панно під літню терасу, а вивіски магазинів Nike та Watsons закривають верхівки мозаїк.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!