Київ

В Києві підрядник привласнив кошти на відновленні музею Шевченка після ракетного обстрілу, — прокуратура

629 0
Підрядник завищив обсяги виконаних робіт
Фото: КМП

Фото: КМП

Київська міська прокуратура повідомила про підозру директору комерційного підприємства у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на проведення відновлюваних робіт музею Тараса Шевченка. Про це повідомила пресслужба прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, Кабінет Міністрів України у жовтні 2022 року через Міністерство культури та інформаційної політики виділив Національному музею Тараса Шевченка бюджетні кошти у сумі 1,75 млн грн на відновлення приміщень музею, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів.

Під час виконання ремонтних робіт підрядник умисно завищив обсяги виконаних робіт, вказавши роботи, які фактично не були виконані, в результаті чого привласнив бюджетні кошти у сумі майже 200 тис. грн.

Факт умисного завищення будівельних робіт підтверджено будівельно-технічною та економічною експертизами.

Слідство триває. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 10 жовтня 2022 року під час масованого обстрілу Києва були пошкоджені Національний університет Шевченка, музей Ханенків, музей ім. Т. Шевченка та парк ім. Т. Шевченка.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!