Київ

В Києві почалось метеорологічне літо

719 0
Літо завітало у Київ із запізненням
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

За даними кліматологів, 13 травня у Києві відбувся сталий перехід середньодобової температури повітря через +15 градусів Цельсію у бік підвищення. Це знаменує початок метеорологічного літа. Про це повідомила  Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського. 

«За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського сталий перехід середньодобової температури повітря у Києві через +15,0°С в бік її підвищення відбувся 13 травня, що знаменує початок метеорологічного літа», – йдеться в повідомленні.

При цьому метеорологічна весна, яка почалася 17 січня і тривала 116 днів, закінчилась. Її тривалість перевищила кліматичну норму на півтора місяці.

«Цьогорічне метеорологічне літо завітало до Києва на два дні пізніше середньобагаторічних показників. Найраніше за 143 роки спостережень воно розпочалось у 1996 році – 22 квітня, а найпізніше – 7 червня у 1990, 2001 роках», – додали в обсерваторії. 

Нагадаємо, 19-21 травня в Києві та Київській області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!