Київ

В Києві почали працювати пункти прийому ялинок

613 0
Подрібнені ялинки використають для висадки нових дерев
Фото: Олександр Возний

Фото: Олександр Возний

В Києві працюють працюватимуть 44 пункти прийому новорічних ялинок для екологічної утилізації. Про це повідомив Начальник Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«Друзі, хочу нагадати, що від сьогодні і до 31 січня у Києві працюватимуть 44 пункти прийому новорічних ялинок для екологічної утилізації. На фото – одна з таких локацій, розташована у сквері навпроти кінотеатру «Жовтень» на Подолі. Аналогічні пункти відкриті в усіх районах столиці, переважно у парках та скверах», - підкреслив він.

З пунктів збору хвойні потрапляють на екологічну утилізацію. Там їх подрібнюють на щепу і потім використовують для мульчування лунок молодих дерев. Це робиться для збереження вологи влітку і захисту від перемерзання коренів рослин у холодну пору року.

До утилізації приймають лише живі дерева без декоративних прикрас. З картою пунктів прийому новорічних дерев можна ознайомитися на сайті комунального об’єднання "Київзеленбуд". Посадовці звертають увагу, що в пункти, навпроти яких не вказаний графік роботи, можна здати дерева в будь-який час, окрім комендантської години.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!