Київ

В Києві працюватимуть 44 пункти прийому ялинок. Адреси

493 0
Пункти почнуть працювати з 4 січня і до кінця місяця
Фото: КМДА

Фото: КМДА

В Києві працюватимуть 44 пункти прийому новорічних ялинок. Про це інформує офіційний портал Києва з посиланням на заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимира Прокопіва.

«Такі пункти розташовуватимуться в парках і скверах столиці, а також традиційно — на території комунальних підприємств з утримання зелених насаджень та лісопаркових господарств», – сказав Володимир Прокопів.

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний розповів, що віддаючи дерева на екологічну утилізацію, кияни можуть подарувати їм «друге життя» і допомогти навколишньому середовищу.

«Із пунктів збору ялинки та сосни потрапляють на екологічну утилізацію. Там їх подрібнюють на щепу і потім використовують для мульчування лунок молодих дерев. Це робиться для збереження вологи влітку і захисту від перемерзання коренів рослин у холодну пору року», – пояснив Олександр Возний.

До утилізації приймають лише живі дерева без декоративних прикрас. З картою пунктів прийому новорічних дерев можна ознайомитися на сайті комунального об’єднання "Київзеленбуд". Посадовці звертають увагу, що в пункти, навпроти яких не вказаний графік роботи, можна здати дерева в будь-який час, окрім комендантської години.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!