Київ

В Києві судитимуть бізнесмена за несплату 17 мільйонів податків

775 0
Суд наклав арешт на майно підозрюваного на 5,6 млн грн

Керівника київського підприємства судитимуть за несплату 17 млн грн податків під час ввезення в Україну палива для реактивних двигунів у 2019 році. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, у 2019 році він розробив та реалізував схему ухилення від сплати податків під час ввезення на територію України палива для реактивних двигунів.
 

«Для мінімізації податкових зобов’язань підприємець скористався пільговим механізмом сплати податків, використавши підроблений вексель та зазначивши в офіційних документах неправдиву інформацію про те, що отримувачем цього палива є підприємство із забезпечення державного матеріального резерву», – йдеться у повідомленні.

Таким чином, керівник компанії ухилився від сплати 17 млн грн податків. Для відшкодування завданих збитків прокурор заявив цивільний позов на 17 млн грн. Також накладений арешт на майно підозрюваного на 5,6 млн грн.

З матеріалів досудового розслідування випливає, що йдеться про ТОВ «Торгова Фірма АРОН».

«Службові особи ТОВ, перебуваючи на території міста Києва, у період 2019 року імпортували 2170 тонн палива для реактивних двигунів, скористались правом пільгової ставки акцизного податку в розмірі 27 євро за тону за умови поставки палива на підприємство державного резерву України ДП «Хлібна База №77» Державного агентства резерву України», – йдеться в повідомленні.

Разом з цим, всупереч вимогам пільгового оподаткування не реалізували паливо на адресу цього підприємства, в результаті чого умисно ухилились від сплати акцизного податку на суму 14 489 049 грн та від сплати податку на додану вартість на суму 2 897 813 грн, що підтверджується інформацією Енергетичної митниці ДФС України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!