Київ

В Києві змінять правила утримання домашніх тварин. Киян запрошують долучитися

696 0
Чинні правила утримання домашніх тварин діють з 2007 року
Фото: Ľuboš Felčík for unsplash

Фото: Ľuboš Felčík for unsplash

Киян запрошують долучитися до розробки оновлених правил утримання в місті собак і котів. Їх необхідно узгодити з європейськими законами та вимогами часу. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Чинні правила утримання домашніх тварин діють з 2007 року і востаннє коригувались 7 років тому. За цей час змінились деякі норми національного законодавства в питанні поводження з тваринами.

Зокрема, правила утримання котів і собак у Києві планують доповнити вимогами:

  • забезпечити наявність на домашній тварині нашийника з ідентифікаційними позначками, а також повідка для вигулу собак і намордника для собак небезпечних порід;
  • заборонити жебракування з тваринами;
  • заборонити залишати тварину саму в закритому салоні авто при температурі повітря більше +20°С та менше +5°С.

 

Містяни можуть долучитися до напрацювання нових правил. Пропозиції можна залишати, заповнивши спеціальну форму.

Також для розробки змін до вимог утримання тварин створять робочу групу на базі Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА. До неї ввійдуть депутати Київради, представники зоозахисних організацій, фахівці комунального підприємства "Київська міська лікарня ветеринарної медицини".

Для участі в робочій групі необхідно до 7 лютого 2024 року включно надіслати письмову заяву в довільній формі на електронну адресу: [email protected] з темою листа "Правила утримання домашніх тварин".

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!