Київ

Вартість проїзду в Києві має бути 30 грн, але простіше зробити його безплатним, - Кандибор

1174 0
В такому випадку потрібно буде розуміти чим його компенсувати
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва має становити 30 грн, але у нього стільки проблем, що простіше зробити проїзд безплатним. Про це сказав директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в інтерв'ю LIGA.net

«Як управлінець я завжди рахую економіку підприємства. Зараз 30 грн — це та вартість проїзду, яка б давала розвиток. Але сьогодні громадський транспорт у Києві має стільки проблем і викликів, що нам уже простіше зробити його безплатним. І, напевно, ми до цього й дійдемо. У нас тільки пільговиків понад 50% пасажирів. Врешті-решт, ми будемо змушені підняти руки, здатися і сказати, що громадський транспорт у Києві стане безплатним», – сказав Кандибор.

Він додав, що в такому випадку потрібна буде «масштабна стратегія, розуміння, завдяки чому ми будемо його компенсувати».

«Якщо ми сьогодні різко робимо увесь громадський транспорт безплатним, то близько тисячі маршруток мають зійти з вулиць, натомість їх треба заповнити комунальним транспортом», – сказав Кандибор.

Поки що про повну ліквідацію приватних перевізників у Києві не йдеться. «Найближчим часом і в умовах війни — ні», – сказав Кандибор.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що найближчим часом, принаймні доки триває війна, ціна на проїзд у громадському транспорті столиці підвищуватися не буде.

Зазначимо, в європейських містах громадський транспорт не є прибутковим, а в низці міст він є повністю безкоштовним.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!