Київ

Велика Британія призначила нового посла в Україні. Раніше він вже працював у Києві

670 0
Очільником британського дипломатичного відомства стане Мартін Гарріс, який свого часу вже працював в Києві.
Новий посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс

Новий посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс

Новим послом Великої Британії в Україні стане Мартін Гарріс. Дипломат у вересні 2023 року замінить на цій посаді Мелінду Сіммонс. Про це повідомили в британському консульстві в Києві.

«Я радий повернутися в Україну, щоб очолити надважливу роботу нашого Посольства з підтримки українського уряду та народу, які захищають свою країну та наші спільні цінності. Відносини Великої Британії з Україною ніколи не були настільки міцними, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – прокоментував призначення дипломат.

За його словами, «відносини Великої Британії з Україною ніколи не були настільки міцними». Майбутній посол також запевнив у продовженні підтримки України.

Мартін Гарріс раніше працював у Києві в період з 2003 по 2008 рік. Зокрема, він обіймав посаду заступника посла і генерального консула.

Мелінда Сіммонс очолює дипломатичну місію Великої Британії в Україні з 2019 року. З вересня цього року вона продовжить роботу на дипломатичній службі на іншій посаді.

Довідково. Мартін Гарріс – дипломат, у 2003 році працював у Києві як Генеральний Консул та заступник Глави Місії Великої Британії. У 2008 році повернувся до Лондона Радником з питань Афганістану, Пакистану, Росії та інших республік колишнього Радянського Союзу при Кабінеті міністрів. З 2010 по 2014 рр. – Посол Її Величності в Бухаресті. З квітня 2014 року вступив на посаду Міністра та заступника Глави Місії Великої Британії в Москві. З 2017 по 2022 рр. працював на посаді директора за напрямом Східної Європи та Центральної Азії в Міністерстві закордонних справ у справах Співдружності та розвитку Великої Британії. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!