Київ

Верховний суд підтвердив вирок колишнім київським суддям

1016 0
Обох суддів Голосіївського райсуду Києва було засуджено до позбавлення волі через одержання неправомірної вигоди за позитивне вирішення цивільної справи.
Умовне фото

Умовне фото

Верховний суд залишив без змін вирок, яким колишніх суддів Голосіївського районного суду Києва Андрія Новака та Олександра Білика засудили до 7,5 та 7 років позбавлення волі відповідно.

Таке рішення 15 червня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«15 червня 2023 року Касаційний кримінальний суд Верховного суду постановив залишити без змін вирок ВАКС з урахуванням рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, яким колишніх суддів Голосіївського райсуду Києва О. Білика та А. Новака визнано винуватими в одержанні 8 тисяч доларів неправомірної вигоди за позитивне вирішення цивільної справи та засуджено до позбавлення волі. Верховний суд погодився з доводами прокурора САП, відхилив касаційну скаргу сторони захисту та підтвердив законність вироку суду першої інстанції», – інформує САП.

Верховний Суд погодився з доводами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, відхилив касаційну скаргу сторони захисту та підтвердив законність вироку суду першої інстанції.

У НАБУ нагадали, що 11 липня 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила вирок ВАКС від 3 лютого 2022 року, яким колишніх суддів Голосіївського районного суду Києва О. Білика та А. Новака визнано винуватими в одержанні 8 тис. доларів неправомірної вигоди за позитивне вирішення цивільної справи та засуджено до позбавлення волі.

Суд апеляційної інстанції частково пом’якшив покарання О. Білику, призначивши йому покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Вирок А. Новаку залишено без змін – 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді протягом трьох років з конфіскацією всього майна.

Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як ми повідомляли раніше, Верховний Суд повернув Києву будинок-пам'ятку архітектури на Шулявці.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!