Від початку року в історичному ареалі Львова погодили кілька будівництв і планують інші. Деталі

3964 0
Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв.
фото: візуалізація проєкту з дпт

фото: візуалізація проєкту з дпт

З початку 2023 року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для нових офісних приміщень та житлових комплексів у різних частинах Львова, зокрема, у Галицькому, Залізничному та Личаківському районах. Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які там вже погодили і мають намір це зробити.

Багатоквартирний ЖК на вул. Волинська

У Львові на вулиці Волинській, 25а планують збудувати ще один багатоквартирний житловий будинок. Відповідне рішення погодили 7 березня під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

Будівництво зі знесенням наявних споруд заплановано у кварталі історично-сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста. Для будівництва багатоповерхівки виділять земельну ділянку площею 0,0254 га, що призначена для житлової та громадської забудови. Ділянка розташована у зоні малоповерхової квартирної житлової забудови відповідно до детального плану території, затвердженого ухвалою міської ради.

Багатоповерхівка із підземним паркінгом на вул. Вернигори

На вулиці Вернигори, 17-19, що у Залізничному районі Львова, знесуть наявні будівлі та збудують багатоквартирний житловий будинок із підземним паркінгом. Відповідне рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень погодили 3 лютого на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Забудовник планує звести 6-поверховий будинок із загальною кількістю квартир – 25, а також з підземним паркінгом на 28 місць. Гранична висота будинку не повинна перевищувати 18 м.

Апарт-готель біля парку Франка

Біля парку Франка на перехресті вулиць Каменярів і Технічної у Львові збудують житловий будинок та апарт-готель. Відповідне рішення погодили 9 березня на пленарному засіданні ЛМР. «За» проголосувало 35 депутатів. Проєкт детального плану території, обмеженої вул. Технічною, вул. Каменярів, вул. Дорошенка, вул. Бібліотечною, виносили на розгляд ще у 2018 році.

Затвердження ДПТ дозволить розміщення 6-поверхового будинку готельного типу (апартаменти) вищого класу та громадського будинку з адміністративно-офісними приміщеннями.

Хостел на вул. Дніпровській

На вулиці Дніпровській, що у Личаківському районі Львова, реконструюють нежитлові приміщення та збудують хостел. Відповідне рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування реконструкції об’єкта будівництва погодили 17 лютого на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Йдеться про нежитлові приміщення, які підлягають реконструкції, що розташовані у межах історичного ареалу міста на вул. Дніпровській, 3. Гранична висота будівлі не повинна перевищувати 10, 70 м.

ЖК на вул. Сельських

У Львові пропонують звести багатоквартирний житловий будинок з підземним паркінгом на вул. Сельських, 7а. Йдеться про нове будівництво зі знесенням наявної споруди в історичному ареалі Львова. Відповідний містобудівний розрахунок розглянули на засіданні архітектурно-містобудівної ради. Вулиця Сельських розташована у Франківському районі Львова, поруч з вул. Коновальця та вул. Залізняка, у зоні Ж-2 (малоповерхова квартирна забудова).

У межах проєкту хочуть звести чотириповерховий будинок на 15 квартир, а також підземний паркінг на 24 машиномісця. Раніше цю пропозицію вже виносили на містобудівну раду, одна тоді йшлося лише про одну земельну ділянку на цій вулиці, нині – про дві суміжні.

Науковий центр та апарт-готель

У Львові планують будівництво науково-адміністративного центру на вул. Поповича, 9, а в перспективі поруч, на вул. Поповича, 7а – апарт-готель. Йдеться про територію в історичному ареалі міста, зокрема у його у південній частині – місцевості східного підніжжя Цитадельної (Калічої) гори, для якої розробили детальний план.

У січні 2023 року завершилося громадське обговорення цього проєкту, надалі його винесуть на розгляд архітектурно-містобудівної ради, де мають врахувати попередні пропозиції.

ЖК з парковкою у два рівні на вул. Тарнавського

В історичному ареалі Львова пропонують збудувати житловий комплекс преміум-класу з парковкою у два рівні. Відповідний проєкт детального плану території у районі вул. Тютюнників, вул. Генерала Тарнавського, вул. Кубійовича, пл. Василя Вишиваного розглянули 5 квітня на архітектурно-містобудівній раді Львова.

Територія ДПТ становить майже 14 гектарів та вся перебуває в історичному ареалі Львова. Тут розташовані декілька пам’яток архітектури та містобудування. На цій ділянці пропонують зводити багатофункційний комплекс із житловими одиницями на верхніх поверхах та громадськими приміщеннями у стилобаті.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!