Від сьогодні львів’яни знову снідатимуть у сквері св.Юра

2636 3
Починаючи зі cуботи, 6 червня, активісти громадської ініціативи «Врятуй сквер св.Юра» відновлюють ранкові пікніки у сквері.

Учорашню спробу зрубати частину дерев у сквері св.Юра вони вважають незаконною. «Працівники ЛКП «Зелений Львів» пояснювали свої дії зі зрізання дерев початком робіт з реконструкції площі святого Юра. Однак, усі необхідні дозвільні документи на такі роботи відсутні, містобудівні умови та обмеження для реалізації проекту реконструкції площі св.Юра не виданні», – стверджують активісти.

Учора вони припинили вирубку дерев і від сьогодні щодня з 8:00 до 11:00  проводитимуть пікнік у сквері. Таким чином вони сподіваються не допустити вирубки дерев.

Нагадаємо, у Львові триває реконструкція площі біля собору св.Юра, у зв’язку з цим виникла потреба зрубати частину дерев у сквері поруч. Активісти виступають проти вирубки дерев. На початку березня вони вже влаштовували сніданки в сквері.

Джерело: galnet.org.


Читайте також:
7 Червня, 2015 22:18
гість Таке враження, що той пан Львівянин навіть не кумекає про що базікає.
7 Червня, 2015 22:14
гість Як на проспекті Шевченка декілька років тому садили наново дерева, нікому навіть в голову не приходили, аби там снідати. А тут коли є потреба, то стільки шуму.
6 Червня, 2015 10:49
Львів'янин Характерна роль церкви у цьому конфлікті. Як тільки появилась можливість прихопити частину території перед собором, вроді би високодуховна інституція почала діяти як звичайний хапуга. 1) навіть не згадується про попереднє рішення ще 90-х років про увіковічнення пам'яті Шептицького; 2) із двох проектів конкурсу (проведеного із безліччю порушень усіх норм та правил), які зайняли друге місце, вибраний "чомусь" той, який найвигідніший церкві; 3) не проявляється жодного бажання знайти компромісне вирішення конфлікту, тільки "продавити" свій варіант; 4) кудись поділись нібито властива церкві жертовність, самовіддача у служінні своїй пастві - навіть не заїкнулися про розміщення пам'ятника на території собору або в митрополичих садах; і т.д. От цікаво як би в такій ситуації відреагував сам Шептицький? Дуже сумніваюсь, що так як нинішні церковники.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!