В’язень однієї із тюрем намагався коригувати атаки росіян по Львівщині та виправдовував війну

1210 0
Його завданням було надання фотографій електричних підстанцій Львівщини після ракетних обстрілів, згідно яких можна було оцінити їх стан.
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

На Львівщині 48-річний в’язень однієї з тюрем отримував завдання з коригування вогню по електричних підстанціях області від агента рф. Також він систематично виправдовував дії росії в Україні та плюндрував військових. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури. 

«Чоловік, перебуваючи в місцях позбавлення волі, погодився на співпрацював із представником країни-агресора. Комунікація з підозрюваним велася у соцмережі Однокласники. Його завданням було надання останньому фотографій електричних підстанцій Львівщини після ракетних обстрілів, згідно яких можна було оцінити їх стан. Для виконання «фотозвіту» він намагався залучити сторонніх осіб», – йдеться у повідомленні. 

За кожен такий «фотозвіт» ув'язненому обіцяли по 5 тис. доларів 

Окрім цього, в’язень через власний акаунт у забороненій соцмережі «Однокласники» поширював антиукраїнську пропаганду. У ній він виправдовував дії рф, називав Україну «Аль-Каїдою» та обзивав українських військових, в тому числі загиблого Героя Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, нацистами. 

Зазначимо, що підозрюваний не встиг передати ніяких звітів ворогам, його затримали слідчі СБУ до передачі інформації російським агентам ФСБ, тим самим зірвавши можливу ракетну атаку по регіону. 

Читайте також: На Львівщині затримали російського агента, який збирав дані для ракетних атак 

Чоловіку повідомили про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);

  • ст. 436 (пропаганда війни);

  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Досудове розслідування продовжується. 

Нагадаємо, що на Львівщині засудили уродженку рф, що проживала на території України та виправдовувала дії  рф.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!