Київ

Видавництво «Віхола» припиняє співпрацю зі Спартаком Субботою

991 0
У 2021 році «Віхола» видало книгу Спартака Субботи «Припини це. Як розпізнати насильство та протидіяти йому».
Фото: spartaksubbota/Instagram

Фото: spartaksubbota/Instagram

Видавництво «Віхола» оголосило про те, що не продовжуватиме співпрацю зі Спартаком Субботою. Там подякували аудиторії за небайдужість.

«Друзі, ми прийняли рішення не продовжувати співпрацю зі Спартаком Субботою. Ми не додруковуватимемо нові тиражі книжки «Припини це», а також не будемо видавати нову книжку автора. Наразі ми працюємо над тим, аби владнати усі технічні та юридичні аспекти припинення нашої співпраці. Дякуємо за ваші коментарі, запитання та слова підтримки»– йдеться в офіційному повідомленні видавництва.

У книзі Спартак Суббота описаний так: «психотерапевт з когнітивно-поведінкової терапії, дослідник у галузі психічного здоров’я, психотерапії та психіатрії». Тираж книги кілька разів додруковували через високий попит на неї.

Зазначимо, раніше видавництво «Віхола» обіцяло звернутися до свого автора з проханням пояснити усі викладені у статті факти. В нині оприлюдненому релізі видавництво не уточнює, чи отримало відповідь від Субботи.

Читайте також: Спартак Суббота прокоментував розслідування та пригрозив позовами за наклеп 

Нагадаємо, що психотерапевт Ілля Полудьонний оприлюднив матеріал, у якому вказав на брехню Спартака Субботи. На YouTube-каналі Poludonnyi вийшов п'ятисерійний документальний фільм про Спартака загальною тривалістю пять годин, а текстову версію опублікувало медіа «Свідомі» на основі інформації, яку він збирав протягом семи місяців. Полудьонний назвав Субботу «брехуном, шахраєм і самозванцем».

У розслідуванні стверджується, що Суббота видавав себе за кандидата психологічних наук, коли таким не був. Суббота нібито не вчився в жодному медичному виші, а здобув спеціальність «психологія» в Національному педагогічному університеті Драгоманова, тому не є лікарем-психіатром, хоча довгий час саме так представлявся у ЗМІ та на телебаченні. Також автор розслідування стверджує, що справжнє ім'я Спартака при народженні – Олександр, і факт зміни імені «є ключовим для доказової бази, бо переводить брехню на новий рівень». Також Субботу викрили на порушенні професійної етики через сексуальний зв’язок зі своїми клієнтками, брехні про роботу із СБУ, також стверджується, що чоловік працював на партію ОПЗЖ. 

12 квітня актор Євген Янович через розслідування щодо психолога Спартака Субботи скасував вихід нових епізодів спільного YouTube-проєкту «Подкаст терапія» та тур містами України.

ТЕГИ: книга

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!