Викриття колаборантів та ризики ракетних ударів. Головні події дня в Києві

935 0
Дайджест новин за 19 квітня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Безпекова ситуація. Через загрозу ракетних ударів міська виконавча влада закликає людей не поспішати з поверненням до столиці. Спираючись на дані військових та на останні події, за словами мера столиці Віталія Кличка, не виключено, що Київ – під загрозою ракетних ударів надалі. 

Також кількість водіїв з ознаками сп'яніння, яких зупиняють патрульні на дорогах Києва, зростає. За попередній тиждень патрульні виявили близько 200 водіїв з ознаками сп'яніння. 

Читайте також: Зеленський хоче продовжити воєнний стан в Україні. Оновлено

Крім того, Подільська окружна прокуратура міста повідомила про підозру мешканцю столиці через публічні заклики до співпраці зі збройними формуваннями росії.

Торгівля. У п’яти районах столиці (Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Подільському, Святошинському) протягом дня працювали продуктові міні-ярмарки.

Транспорт. Відновили рух ще два трамвайні маршрути: №1 та №5. Трамвайний маршрут №1 курсує від Михайлівської Борщагівки до вулиці Старовокзальної, №5 – від вулиці Сержа Лифаря до станції «Троєщина-2». Крім того, «Укрзалізниця» продовжує розвивати київську кільцеву електричку. На маршруті почав курсувати ще один модернізований електропоїзд та додано зупинку на станції Київська Русанівка.

Читайте також: Це буде ще одне поле битви. Експерти про відбудову України та план Маршалла

Міжнародні відносини. З кожним днем все більше дипломатичних представництв інших країн відновлюють свою роботу у Києві. Сьогодні у столиці знову працюють дипломати 16 диппредставництв – Європейського Союзу, Франції, Італії, Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Туреччини, Чехії, Словенії, Ватикану, Молдови, Грузії, Ірану, Казахстану, Таджикистану, Туркменістану.

Київська область. В Ірпені на міні підірвався вантажний автомобіль, водій загинув.

У обласній державній адміністрації повідомили, що з 11 по 17 квітня включно аварійні бригади ДТЕК повністю або частково повернули світло у 156 населених пунктів Київської області, що були знеструмлені через бойові дії. 

Також «Нова пошта» відновила кур’єрську доставку та забір посилок по всій Київській області. 

Нагадаємо, проєкт супутникової платформи зв'язку Ілона Маска Starlink розпочав роботу над відкриттям свого представництва в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!